Bestemmingsplan ‘Franeker - Botniasteeg (zorgappartementen)’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad op 7 oktober 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Franeker - Botniasteeg (zorgappartementen)’ vast te stellen.

Het bestemmingsplan geeft een planologisch-juridische regeling voor de realisatie van een wooncentrum op de locatie van het huidige dienstencentrum en de woningen. Het plangebied ligt aan de Botniasteeg, die de ontsluiting voor het plangebied en de achterzijde van de centrumfuncties aan het Noord en de Eise Eisingastraat vormt. De huidige bebouwing zal worden gesloopt. Het nieuwe wooncentrum zal bestaan uit 23 zorgappartementen en 9 aanleunwoningen voor senioren. Tevens zal een nieuw dienstencentrum, met dezelfde functie als die van het huidige centrum, worden gerealiseerd.

Het bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 21 oktober 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het bestemmingsplan digitaal beschikbaar via www.franekeradeel.nl.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE, door:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad;

belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 20 oktober 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

F. Veenstra,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven