Vaststelling bestemmingsplan ArenAPoort West, laad- en losdek Kavel 17A

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 29 september 2010, nummer 179/382, het bestemmingsplan ArenAPoort West, laad- en losdek Kavel 17A ongewijzigd vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad, bij besluit van 29 september 2010, nummer 179/382, besloten geen grondexploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan ArenAPoort West, laad- en losdek Kavel 17A en het besluit inzake het exploitatieplan liggen met bijbehorende stukken met ingang van 14 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage op onderstaande adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

  • Het stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 020-252 5000 of kijk op www.zuidoost.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal raadpleegbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Bestemmingsplan

Kavel 17A ligt in de noordwestelijke hoek van het gebied ArenAPoort West in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Kavel 17A is gelegen tussen de Burgemeester Stramanweg, de Holterbergweg, de verbindingsweg tussen de Holterbergweg en Burgemeester Stramanweg en de fly-over vanaf deze weg in de richting van de Amsterdam ArenA.

Op kavel 17A wordt op basis van een onherroepelijke vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO en bouwvergunning het evenementengebouw de ZiggoDome gerealiseerd. Voorliggend bestemmingsplan reguleert de verlegging en overkluizing van de in het westelijk gedeelte van de kavel liggende, bestaande watergang, dit in combinatie met de aanleg van het laad- en losdek ten behoeve van de Ziggo Dome. Dit gedeelte van de kavel is buiten de vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO gehouden.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 15 oktober 2010, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan alsmede tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit inzake het exploitatieplan treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 13 oktober 2010

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. van der Laan,

burgemeester.

Naar boven