Vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO Ansjoviskade

Burgemeester en wethouders van Niedorp maken bekend dat zij hebben besloten om op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het vigerende bestemmingsplan ‘Kolhorn Schil 1993’ ten behoeve van het realiseren van een woningbouwlocatie voor circa 55 woningen op de locatie Ansjoviskade te Kolhorn.

Het onderhavige perceel is in het thans vigerende bestemmingsplan bestemd voor ‘bedrijfsdoeleinden’, ‘wegverkeer’ en ‘recreatieve doeleinden’ op grond waarvan de functie wonen zoals beoogd niet is toegestaan. Om het bouwplan mogelijk te maken zal eerst vrijstelling moeten worden verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan.

Voor het indienen van bezwaar en beroep wordt het besluit tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 Wro en het besluit omtrent de aanvraag om bouwvergunning als één besluit aangemerkt. Belanghebbenden kunnen tegen dat besluit bezwaar maken. Nu er nog geen besluit is genomen ten aanzien van de afgifte van een bouwvergunning is het indienen van een bezwaarschrift nu nog niet mogelijk, Burgemeester en wethouders maken bekend wanneer die mogelijkheid zich wel voortdoet.

Gedurende een periode van zes weken kunt u het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken inzien aan de balie van het bureau VROM op het gemeentehuis van Niedorp, De Meet 1, te Nieuwe Niedorp. De balie is op werkdagen geopend van 09.00–12.00 uur en op afspraak.

Naar boven