stcrt-2010-1583-001.png Verlenging voorkeursrecht plangebied De Heurne

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten maken op grond van artikel 7 lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Aalten op 26 januari 2010 op grond van het bepaalde in artikel 9.4.1. van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening heeft besloten om de geldingsduur van het besluit van 11 september 2007 in de zin van artikel 2 Wvg (oud), met als planologische grondslagde d.d. 10 juli 2007 vastgestelde ‘Structuurvisie Dinxperlo – De Heurne’, strekkende tot aanwijzing van gronden waarop artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn, voor de duur van één jaar te verlengen. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening(en) met de daarbij behorende perceelslijsten.

Aanbiedingsplicht

Voor de eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen gronden geldt een aanbiedingsplicht, zij dienen, wanneer zij hun percelen dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Aalten te koop aanbieden.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de bijhorende kadastrale tekeningen en overige stukken ligt met ingang van 5 februari 2010 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentekantoor, locatie Nassaustraat 5 te Aalten.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Als u het niet eens bent met dit besluit van de raad, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Aalten, postbus 119, 7120 AC te Aalten. Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit tot verlenging, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven