Regeling van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat van 27 september 2010, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de voor de duur van twee jaar ingestelde functie van tunnelregisseur (Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging Landelijk Tunnelregisseur)

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 22 van het Organisatie- en mandaatbesluit Verkeer en Waterstaat 2010;

Besluit:

Artikel 1

Er is een Landelijk Tunnelregisseur.

Artikel 2

De aan de directeur-generaal verleende bevoegdheden worden, met inachtneming van de artikelen 2 en 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS 2008, eveneens gemandateerd aan de Landelijk Tunnelregisseur.

Artikel 3

De aan de directeur-generaal verleende volmacht en machtiging worden, met inachtneming van de artikelen 2 en 12 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS 2008, eveneens verleend aan de Landelijk Tunnelregisseur.

Artikel 4

Het mandaat, de volmacht en machtiging verleend aan de Landelijk Tunnelregisseur, voor verplichtingen welke financiële gevolgen hebben of kunnen hebben, is beperkt tot een grensbedrag van € 7.500.000,– exclusief BTW.

Artikel 5

De bepalingen van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging RWS 2008 en de daarbij gegeven instructies zijn van overeenkomstige toepassing.

Artikel 6

Deze regeling treedt in werking op de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2010 en vervalt op 1 januari 2012.

Artikel 7

Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijk besluit mandaat, volmacht en machtiging Landelijk Tunnelregisseur.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 27 september 2010

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

J.H. Dronkers.

Mededeling

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekend gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend bij de directeur-generaal Rijkswaterstaat, t.a.v. Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed, Postbus 2232, 3500 GE, Utrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. datum en nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt; en

  • d. de opgave van de redenen waarom de indiener zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

De directeur-generaal besluit tot de aanstelling van een Landelijk Tunnelregisseur die gaat werken aan het aansturen en beheersen van de problemen op het gebied van de techniek en veiligheidseisen van tunneltechnische installaties.

De Landelijk Tunnelregisseur is aangesteld bij de Dienst Infrastructuur van Rijkswaterstaat, maar valt direct onder de verantwoordelijkheid van de directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

De Landelijke Tunnelregisseur is belast met onder meer:

  • De landelijke regievoering op de uniformering en de inbedding van de aanpak van tunnelprojecten;

  • Het opstellen van kaders en richtlijnen betreffende de werkwijze bij tunnelprojecten; en

  • De landelijke sturing op reeds lopende (renovatie)projecten, zowel voor bestaande tunnels als voor tunnels in aanbouw.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

J.H. Dronkers.

Naar boven