Vastgesteld bestemmingsplan ’t Rond 15 Loenen aan de Vecht

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Loenen maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Loenen in de vergadering van 14 september 2010 het ontwerpbestemmingsplan ‘'t Rond 15 Loenen aan de Vecht’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en inhoud plannen

Het plangebied ’t Rond 15 ligt aan de zuidelijke rand van de kern Loenen aan de Vecht. De wijk waarin het plangebied ligt heet Driehovenlaan. ´t Rond is een lusvormige wijkontsluitingsweg in deze wijk. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van het geldende bestemmingsplan. De eigenaar/gebruiker van het perceel ’t Rond 15 in Loenen aan de Vecht wenst een nieuwe woning te realiseren. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het vigerende bestemmingsplan ‘Driehoven’. Om planologisch medewerking te kunnen verlenen is het noodzakelijk een bestemmingsplan op te stellen. Door middel van onderhavig bestemmingsplan waarin voor het plangebied een bouwvlak opgenomen wordt, kan het bouwplan juridisch-planologisch geregeld worden.

Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan ’t Rond 15 Loenen aan de Vecht’ zal vanaf 1 oktober 2010 gedurende zes weken ter inzage liggen. Het plan ligt dan voor eenieder ter inzage op internet, op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.loenen.nl of op afspraak bij de afdeling VROM in het gemeentehuis aan de Molendijk 34 te Loenen aan de Vecht.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 1 oktober 2010 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld. Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepsschrift bestemmingsplan ’t Rond 15 Loenen aan de Vecht’, aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van deze afdeling.

Inwerkingtreding besluiten

Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na vrijdag 12 november 2010, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het betreffende onderdeel van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Loenen aan de Vecht, 30 september 2010

Naar boven