Ondermandaatregeling van het hoofd Immigratie- en Naturalisatiedienst voor de IND-BES 2010

27 augustus 2010

Nr. INDUIT10-2884 (AUB)

Immigratie- en Naturalisatiedienst

Het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Besluit:

Artikel 1 (ondermandaat, -volmacht, -machtiging)

  • 1. Het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst verleent ondermandaat van de in de Organisatieregeling Ministerie van Justitie 2007 en de Mandaatregeling DGWIAV Justitie (Staatscourant 26 maart 2008, nr. 59) aan hem gemandateerde bevoegdheden aan de onder hem ressorterende functionarissen van de IND-BES unit op de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (hierna: de openbare lichamen), een en ander voor zover dat in overeenstemming is met de taak en functie van de betreffende functionaris.

  • 2. De uitoefening van het in het eerste lid verleende ondermandaat is beperkt, indien

    • a. een wettelijk voorschrift of de aard van de bevoegdheid zich tegen de uitoefening van het (onder)mandaat verzet, of

    • b. de aard of de inhoud van een besluit, stuk of brief een zodanig gewicht heeft dat het door een hiërarchisch hoger geplaatste of door het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst behoort te worden afgedaan.

  • 3. De in de bijlage bij dit besluit genoemde en onder het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst ressorterende functionarissen zijn bevoegd om:

    • a. namens hem alle beslissingen te nemen, alle stukken af te doen, alle uitgaande brieven te tekenen ten aanzien van alle aangelegenheden voortvloeiend uit de uitvoering van de Wet Toelating en Uitzetting BES en de Rijkswet op het Nederlanderschap, voor zover van toepassing op de openbare lichamen;

    • b. alle overige handelingen te verrichten, die noch een besluit, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, en de Minister van Justitie in rechte te vertegenwoordigen en rechtsmiddelen in te stellen, voor zover deze handelingen verband houden met de uitvoering van het bepaalde bij en krachtens de Wet Toelating en Uitzetting BES en de Rijkswet op het Nederlanderschap, voor zover van toepassing op de openbare lichamen;

  • 4. Het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst verleent ondermandaat van zijn bevoegdheid tot het vaststellen van uitvoeringsinstructies voor de uitvoering van de Wet Toelating en Uitzetting BES en de Rijkswet op het Nederlanderschap aan zijn plaatsvervanger.

Artikel 2 (afwezigheid)

Bij afwezigheid of verhindering van degene aan wie (onder)mandaat of machtiging is verleend, wordt diens bevoegdheid op grond van het (onder)mandaat of -machtiging voor de duur van de afwezigheid of verhindering door diens aangewezen plaatsvervanger dan wel waarnemer uitgeoefend.

Artikel 3 (procesvertegenwoordiging)

De in artikel 1, eerste lid, bedoelde functionarissen zijn gemachtigd tot het voeren van verweer in gerechtelijke procedures, voortvloeiend uit de toepassing van de Wet Toelating en Uitzetting BES en de Rijkswet op het Nederlanderschap, voor zover van toepassing op de openbare lichamen. Zij zijn tevens gemachtigd tot het instellen van rechtsmiddelen.

Artikel 4 (ondertekening)

De in artikel 1, eerste lid, bedoelde functionarissen brengen in de ondertekening van de besluiten tot uitdrukking dat de besluiten zijn genomen namens het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

De ondertekening luidt:

De Minister van Justitie,

namens deze,

het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst,

namens deze,

[handtekening en vermelding van naam en functie van de functionaris van de IND-BES]

Artikel 5 (inwerkingtreding)

Deze treedt in werking met ingang van 10 oktober 2010.

Artikel 6 (citeertitel)

Deze regeling wordt aangehaald als: Ondermandaatregeling van het hoofd Immigratie- en Naturalisatiedienst voor de IND-BES 2010.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 27 augustus 2010

Het hoofd van de Immigratie- en Naturalisatiedienst,

R.J.T. van Lint.

Naar boven