Tervisielegging projectbesluit ‘wijziging bestemming / oprichten tweede woning perceel Voortje 10 te Mierlo’

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat met ingang van 29 september 2010 gedurende zes weken ter inzage liggen het bouwplan, ontwerpbesluit, ruimtelijke onderbouwing, en overige relevante stukken voor het wijzigen van de bestemming en het oprichten van een woning voor het perceel Voortje 10 te Mierlo.

Aan dit bouwplan kan op grond van zowel het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Mierlo 1983’ als het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ geen medewerking worden verleend, omdat het perceel nu nog bestemd is als ‘agrarisch bouwvlak’. Binnen deze bestemming zijn geen burgerwoningen toegestaan. De gewijzigde bestemming wordt ‘wonen’.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) medewerking te verlenen aan het ingediende bouwplan. Het wijzigen van de bestemming van het perceel Voortje 10 en het realiseren van één nieuwe woning vormen het sluitstuk van een lang reconstructietraject. Voornaamste gevolg van dit traject is dat de bestaande intensieve varkenshouderij zal worden beeindigd.

Op grond van artikel 3.11 Wro en afdeling 3.4 van de Algemene wet Bestuursrecht kan eenieder binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

Het bouwplan, ontwerpbesluit, ruimtelijke onderbouwing en overige relevante stukken liggen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop. De stukken zijn ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl; bouwen en wonen; ruimtelijke instrumenten en plannen; projectbesluiten; en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Wilt u de stukken buiten de genoemde openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met Robijn Andringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 70. Ook voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Robijn Andringa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 70.

Geldrop-Mierlo, 28 september 2010

Naar boven