Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan Bedrijvenpark Oudeland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenpark Oudeland met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0087-ONTW (met bijbehorende stukken) en het ontwerpexploitatieplan Bedrijvenpark Oudeland met ingang van 23 september tot en met 3 november 2010 ter inzage ligt.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan wordt begrensd door in:

  • het noorden: de noordzijde van de Bovenvaart, westzijde van de N471 en de zuidzijde van de Oudelandselaan;

  • het oosten: de westzijde van de kavels die gevestigd zijn aan de Industrieweg;

  • het zuiden: de noordzijde van de Zuidersingel;

  • het westen: de oostzijde van de Molenweg.

Het plan betreft de realisatie van een hoogwaardig, gemengd bedrijventerrein met aan de zuid- en westrand woonlinten. Het bestemmingsplan vervangt het geldende uitwerkingsplan 1e fase (plandeel oost) en het geldende globale bestemmingsplan Bedrijventerrein Oudeland.

Ontwerpexploitatieplan

Het ontwerpexploitatieplan betreft gronden binnen bovengenoemd gebied, waarop bouwplannen zoals omschreven in artikel 2 van het Besluit ruimtelijke ordening gerealiseerd kunnen worden. De geplande ontwikkelingen zijn niet allemaal gelijk van karakter. Daarom is het exploitatieplan gesplitst in twee gebieden:

  • 1. het reguliere tot ontwikkeling te brengen bedrijventerrein;

  • 2. de geprojecteerde woonwerkbebouwing langs de Zuidersingel en Molenweg.

Voor deze twee gebieden zijn afzonderlijke exploitatieberekeningen gemaakt, die resulteren in een exploitatiebijdrage voor de betreffende grondeigenaren als zij tot ontwikkeling van de geprojecteerde bouwplannen komen.

Inzage

Het volledige ontwerpbestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijvenpark Oudeland kunt u vinden op onze website: www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen). Daarnaast liggen de plannen ter inzage bij de balie in het SPiL Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. De balie is geopend op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidnNL.IMRO.1621.BP0087-ONTW].

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan eenieder tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen naar voren brengen. Zienswijzen tegen het ontwerpexloitatieplan kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging alleen naar voren worden gebracht door belanghebbenden.

Zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden geuit. Een schriftelijke zienswijze kunt richten aan het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland, ter attentie van de afdeling SO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van afdeling SO.

Contact

Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Berkel en Rodenrijs, 22 september 2010

Naar boven