Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 13 september 2010, nr. BJZ2010023809, tot wijziging van het Landsbesluit Ongediertebestrijdingsgassen

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 6, eerste lid, van de Landsverordening van de 18de juli 1961, houdende voorschriften in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot bestrijdingsmiddelen van schadelijke dieren en planten (P.B. 1961, no. 116);

Besluit:

ARTIKEL I

Het Landsbesluit Ongediertebestrijdingsgassen wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 wordt ‘Landsverordening van de 18de juli 1961, houdende voorschriften in het belang van de volksgezondheid met betrekking tot bestrijdingsmiddelen van schadelijke dieren en planten (P.B. 1961, no. 116)’ vervangen door: Wet voorschriften bestrijdingsmiddelen BES.

B

Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling ongediertebestrijdingsgassen BES.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van het tijdstip waarop artikel 1, tweede lid, van de Rijkswet wijziging Statuut in verband met de opheffing van de Nederlandse Antillen in werking treedt.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 13 september 2010

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.C. Huizinga-Heringa.

TOELICHTING

Algemeen

Op 10 oktober 2010 vindt opheffing plaats van de Nederlandse Antillen en krijgen de eilandgebieden Bonaire, Sint Eustatius en Saba de status van openbaar lichaam. Het vóór de datum van transitie op de eilandgebieden Bonaire, Sint Eustatius en Saba geldende Landsbesluit Ongediertebestrijdingsgassen is genoemd op de lijst van regelingen, behorende bij de Invoeringswet BES, die de status van ministeriële regeling verkrijgen.

De noodzakelijke technische aanpassingen gebeuren in deze regeling, waaronder de wijziging van de citeertitel in: Regeling ongediertebestrijdingsgassen BES. Administratieve lasten zijn niet aan de orde. De vaste verandermomenten van regelgeving kunnen niet in acht worden genomen, omdat de datum van de hiervóór genoemde transitie bepalend is voor de datum van ingang van deze wijziging.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven