Bestemmingsplan ‘Eemplein’ onherroepelijk

Op 15 juni 2010 heeft de gemeenteraad van Amersfoort het bestemmingsplan ‘Eemplein’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Eemplein’ maakt de realisatie van een multifunctioneel complex aan de Eem mogelijk. Het plangebied is gelegen aan de westzijde van Amersfoort, ten zuiden van de Eem en sluit aan op de Amersfoortse binnenstad.

Binnen het Eemplein worden diverse functies gehuisvest. Er is onder andere ruimte voor winkels, horeca, een bioscoop, kantoren en woningen. Ook wordt ruimte geboden aan culturele doeleinden in de vorm van het Eemhuis. In het Eemhuis worden de nieuwe bibliotheek, het nieuwe Poppodium, Scholen in de Kunst en Archief Eemland gevestigd.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 1 juli tot en met 11 augustus 2010 ter inzage gelegen, waarbij beroep kon worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het enige ingediende beroep is ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan ‘Eemplein’ ligt vanaf nu voor iedereen ter inzage bij het Vergunningenloket in de Observant, Stadhuisplein 7. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven