Goedkeuring bestemmingsplan ‘Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lelystad maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Flevoland op 27 juli 2010, onder nr. 1026116 het door de gemeenteraad op 15 december 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘partiële herziening bestemmingsplan Landelijk gebied, gedeelte Oostelijk Flevoland, “Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad”’, gedeeltelijk hebben goedgekeurd. Besloten is:

  • 1. de bedenkingen van Stichting CDO Lelystad Airport, LTO Noord Flevoland en GVK agro advocaten ongegrond te verklaren;

  • 2. goedkeuring te onthouden aan:

    • het industrieterrein zoals aangegeven op de plankaart zodat deze geen deel meer uitmaakt van de geluidzone;

    • de zinsnede ‘als bedoeld in artikel 4 Besluit grenswaarden binnen zones rond industrieterreinen en het realiseren van terreinen als bedoeld in artikel 4a van genoemd besluit’ in artikel 2 van de voorschriften;

  • 3. het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Landelijk gebied Lelystad, gedeelte Oostelijk Flevoland ‘Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad’ voor het overige goed te keuren.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor de vaststelling van een nieuwe, ruimere geluidszone rond het industrieterrein en luchthaven. Door het verruimen van de geluidszone kan voldoende geluidsruimte worden gecreëerd voor bestaande en nieuwe bedrijven, waaronder de luchthaven Lelystad op het Industrieterrein Luchthaven Lelystad teneinde hun thans bestaande en in de toekomst beoogde activiteiten voldoende te kunnen faciliteren.

Tervisielegging

Het besluit omtrent goedkeuring en het bestemmingsplan Geluidszone Industrieterrein Luchthaven Lelystad en bijbehorende Planmer liggen vanaf donderdag 16 september 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel, de Meent 14. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op donderdagavond van 18.00–20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Instellen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep en eventueel indien onverwijlde spoed zulks vereist, voorlopige voorziening, instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen bedenkingen overeenkomstige artikel 27, eerste op tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bij gedeputeerde staten van Flevoland naar voren heeft gebracht.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Lelystad, 7 september 2010

Naar boven