Ontwerpbestemmingsplan Fietsflat

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Het ontwerpbestemmingsplan Fietsflat met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 2 september 2010 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72 in Amsterdam. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is digitaal beschikbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied is gelegen in het westelijk gedeelte van het Open Havenfront behorende bij het Stationseiland en wordt globaal begrensd aan de zuidkant door het Open Havenfront, aan de westkant door de fiets- en voetbrug die de Prins Hendrikkade verbindt met het Stationsplein, aan de noordkant het Stationsplein en aan de oostkant de Melkmarktsbrug. Het betreft hier een reeds bestaand bouwwerk van 100 meter lang, veertien meter breed en drie verdiepingen hoog.

Met het ontwerpbestemmingsplan wordt voorzien in de mogelijkheid om de reeds bestaande fietsflat juridisch/planologisch te faciliteren. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om, als de Fietsflat niet meer benodigd is als tijdelijke voorziening voor fietsparkeren, de bestemming om te zetten naar water en de fietsflat te verwijderen.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020-552 7797.

Amsterdam, 1 september 2010

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

E.E. van der Laan,

burgemeester.

Naar boven