Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.)

Onderwerp

Waterschap Hollandse Delta heeft op 22 juni 2010 een mededeling ingevolge artikel 7.8a van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Havenbedrijf Rotterdam N.V. voor het onttrekken van grondwater aan de Noordoever voormalige Beerdam/gedempte Hartelstrook te Rotterdam.

Havenbedrijf Rotterdam N.V. is voornemens om een tijdelijke bemaling toe te passen met als doel lokaal de grondwaterstand tijdelijk te verlagen om een droge bouwkuip te kunnen realiseren. De bouwkuip is nodig voor de aanleg van een nieuwe kademuur.

Voor deze activiteit moeten vergunningen op grond van de waterwet worden aangevraagd bij Waterschap Hollandse Delta. De activiteit valt onder categorie D 15.1 van het Besluit milieueffectrapportage 1994, zoals gewijzigd bij Besluit van 25 april 2008, Staatsblad 159.

Dit betekent dat de vergunningverlenende instantie moet beoordelen of ten behoeve van de vergunningverlening een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld.

Waterschap Hollandse Delta heeft de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan de artikelen 7.8a tot en met 7.8d. Op basis daarvan heeft zij besloten dat het opstellen van een MER ten behoeve van de aanvragen om vergunningen ingevolge de waterwet niet noodzakelijk is.

Inzage

De aanmeldingsnotitie en het besluit liggen van 12 augustus tot en met 23 september 2010 ter inzage.

De bovengenoemde aanmeldingsnotitie en het besluit liggen ter inzage bij:

  • het waterschap

  • de gemeente

  • het steunpunt in de betreffende regio.

Opmerking

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Inlichtingen

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen, mevrouw L. Everdij, tel. (088) 974 40 04.

Deze bekendmaking staat ook op www.wshd.nl.

Naar boven