Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Maarssen-Dorp woongebied

Burgemeester en wethouders maken conform het bepaalde in artikel 3.8 leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening, jo. Artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 21 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Maarssen-Dorp woongebied’ overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0333.BPmaarssdorpwo-VG01 met bijbehorende bestanden en bijgevoegde volledige papieren verbeelding, gewijzigd heeft vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dit van 18 december 2009 tot en met 28 januari 2010 ter inzage heeft gelegen, zijn onder meer de navolgende belangrijke wijzingen aangebracht:

  • het toevoegen en beschrijven van de geactualiseerde rapporten ten aanzien van akoestiek en luchtkwaliteit als gevolg van de ligplaats voor drie partyschepen;

  • het meer helder beschrijven van de drie nieuwe ontwikkelingen: ontsluitingsweg, parkeerterrein en partyschepen in de toelichting;

  • het uitvoeren en beschrijven van een parkeeronderzoek;

  • het aanpassen van de bestemming ‘Waterstaat – Waterkering’ aan de kernzone en het opnemen van een ‘Vrijwaringszone – Waterstaat’ vanaf de kernzone tot en met de buitenbeschermingszone. In deze vrijwaringszone geldt een minder streng regime. Hierin is wel een aanlegvergunning opgenomen;

  • op de Binnenweg 1b is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van de bestemming ‘Wonen’;

  • aan de bestemmingsomschrijving van de bestemming ‘Groen-1’ worden voet- en fietspaden toegevoegd;

  • het onderwerp externe veiligheid is in de toelichting nader uitgewerkt;

  • het beleid inzake ligplaatsen langs de Vecht is nader verwoord;

  • het nieuwe beplantingsplan voor de nieuwe ontsluitingsweg/busbaan is in de toelichting beschreven;

  • het vastleggen van de nieuwe ontsluitingsweg op de plankaart middels de aanduiding ‘aantal rijstroken’;

  • de archeologische waarden zijn meer genuanceerd op de plankaart aangegeven en van een passende regeling voorzien;

  • ambulante handel is als functie toegevoegd aan de bestemmingen ‘Verkeer’ en ‘Verkeer-verblijfsgebied’;

  • kinderdagverblijf is als functie toegevoegd aan de bestemming ‘Maatschappelijk’ en ‘Maatschappelijk – Zorginstelling’.

Bovenvermelde opsomming is niet limitatief.

Voor een gedetailleerde en limitatieve opsomming wordt verwezen naar het bestemmingsplan zelf en de daarbij behorende Staat van Wijzigingen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Maarssen-Dorp woongebied’ en de daarbij behorende stukken, waaronder het raadsvoorstel en raadsbesluit met daarin de staat van wijzigingen, ligt van 6 augustus 2010 tot en met 16 september 2010 ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeentelijke internetsite www.maarssen.nl → inwoners → bouwen en wonen → bestemmingsplannen → Maarssen-Dorp woongebied;

  • Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/;

  • Klantenservice van de centrale balie tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor.

Gedurende deze termijn worden belanghebbenden op grond van artikel 8.2, lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening in de gelegenheid gesteld beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken danwel belanghebbenden die menen door de gewijzigde vaststelling alsnog in hun belangen te worden geschaad kunnen beroep instellen.

U kunt uw beroepsschrift richten aan de Raad van State afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag o.v.v. bestemmingsplan ‘Maarssen-Dorp woongebied’. Voor het instellen van beroep is griffierecht verschuldigd. Op www.raadvanstate.nl kunt u de hoogte van dit bedrag vinden.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven