Onteigening ter realisering van het bestemmingsplan ‘Holtum Noord II’

Namens de raad van de gemeente Sittard-Geleen maken burgemeester en wethouders conform het bepaalde in artikel 84 onteigeningswet bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2010 heeft besloten tot onteigening van het perceel grond, kadastraal bekend gemeente Born, sectie K nummer 141 (geheel), ter grootte van 0.20.00 ha, plaatselijk bekend Gebroek 5 te Born.

De onteigening ten name van de gemeente geschiedt in het ruimtelijk ontwikkelings- en publieksbelang en is noodzakelijk ten behoeve van de uitvoering van het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Holtum Noord II’. Het te onteigenen perceel is gelegen in de uitbreidingsfase II van het bestaande logistieke bedrijventerrein en dient ter uitbreiding van de bedrijvigheid passend binnen het logistiek knooppunt Zuid-Limburg, in het bijzonder voor warehousing met bijbehorende parkeeraccommodatie en de aanleg van weginfrastructuur, noodzakelijk voor het doelmatig functioneren van het logistiek bedrijventerrein. Het te onteigenen perceel heeft op grond van het bestemmingsplan ‘Holtum Noord II’ de bestemming ‘bedrijfsdoeleinden’, zoals gedefinieerd in bestemmingsplan regel artikel 4.

Ter voldoening aan artikel 84 van de onteigeningswet en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het onteigeningsplan (raadsbesluit tot onteigening met bijlagen) met ingang van 22 juli 2010 tot en met 1 september 2010, gedurende zes weken voor eenieder kosteloos ter inzage bij de afdeling Vastgoed van de gemeente, kantoor houdende aan de Walramstraat 9, 6131 BK Sittard (kamer 0.11).

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F.J. aan het Rot, telefoon (046) 4778692.

Gedurende de termijn van tervisielegging kunnen belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad hun zienswijze omtrent het onteigeningsplan naar voren hebben gebracht, schriftelijk bij de Kroon bedenkingen naar voren brengen tegen het raadsbesluit tot onteigening.

Deze bedenkingen moeten worden gericht aan:

Hare Majesteit de Koningin, door tussenkomst van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Afdeling A.B.J.Z., (IPC 880), postbus 20951, 2500 EZ ’s-Gravenhage.

21 juli 2010

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven