Kennisgeving preventief financieel toezicht 2010 Gemeente Wijdemeren

Ingevolge artikel 205, tweede lid van de Gemeentewet maken Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bekend dat voor het jaar 2010 voor de gemeente Wijdemeren preventief financieel toezicht is ingesteld op grond van artikel 203, eerste lid van de Gemeentewet.

In verband met dit besluit behoeven de begroting en de daarop betrekking hebbende begrotingswijzigingen vooraf de provinciale goedkeuring.

Daarnaast is voor een elftal gemeenten het preventieve financiële toezicht van kracht op grond van de Wet algemene regels herindeling. Voor de gemeenten Bussum, Muiden, Naarden, Weesp, Medemblik, Andijk, Wervershoof, Niedorp, Anna Paulowna, Wieringen en Wieringermeer is toepassing gegeven aan artikel 21 van de Wet Algemene regels herindeling, waardoor bepaalde aangewezen besluiten, waaronder de begroting en de daarop betrekking hebbende wijzigingen, vooraf de goedkeuring van Gedeputeerde Staten behoeven. Tot aan het moment van de feitelijke samenvoeging zal deze vorm van preventief financieel toezicht blijven gelden.

De overige gemeenten en de gemeenschappelijke regelingen vallen in 2010 onder het repressieve toezicht.

Naar boven