Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Dirk van der Leckstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 juli 2010 heeft besloten om het bestemmingsplan Dirk van der Leckstraat gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan omvat een juridisch-planologische regeling ten behoeve van de bouw van een drietal woningen voor het perceel naast Dirk van der Leckstraat 4, kadastraal bekend gemeente Heemskerk, sectie D, 10407.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de waterhuishouding, archeologie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid, waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen. Omdat voor de uitvoering van dit plan reeds is voorzien in het kostenverhaal, is er geen exploitatieplan dat deel uitmaakt van de procedure.

Er zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de planregels heeft een ambtelijke wijziging plaatsgevonden. De ambtelijke wijziging heeft geleid tot een gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Het gaat hierbij o.a. om de volgende wijzigingen: Met betrekking tot beroep/bedrijf aan huis zijn de planregels aangepast. Onder de Specifieke gebruiksregels zijn de regels opgenomen voor de uitoefening van een aan huis gebonden beroep of bedrijf in samenhang met het wonen. Maximum m2 vloeroppervlak is van 60 m2 teruggebracht naar 45 m2. Een ontheffing van de gebruiksregels is toegevoegd. Burgemeester en wethouders zijn bevoegd ontheffing te verlenen voor de maximum vloeroppervlak van 45 m2 naar 55 m2, en burgemeester en wethouders zijn bevoegd ontheffing te verlenen voor een kleinschalige bedrijfsmatige activiteit aan huis (volgens VNG Bedrijvenlijst).

Bij de bijlagen van het bestemmingsplan bevindt zich een lijst met meer bijzonderheden betreffende de wijzigingen.

Vanaf vrijdag 16 juli 2010 liggen het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken ter inzage gedurende 6 weken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periodegedurende de openingsuren bij de receptie van het gemeentehuis van Heemskerk, Bachstraat 6.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan de Gerrit van Assendelftstraat 17 en Beneluxlaan 205–207 te Heemskerk.

Het bestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.Heemskerk.nl onder ‘leven en wonen’ en vervolgens onder ‘bouwen’ en ‘publicaties’ of ‘bestemmingsplannen’. Daarnaast wordt het bestemmingsplan ontsloten op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door - belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Verder kan beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht in het plan.

Beroep kan alleen worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen.

Heemskerk, 14 juli 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven