Vaststelling projectbesluit ‘Houtex’

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken op grond van het bepaalde in artikel 3.11 juncto 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 30 juni 2010 het projectbesluit ‘Houtex’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6:12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plan

Het plangebied wordt begrensd door het spoor Gouda–Alphen aan de Rijn aan de oostzijde, het Burgemeester Warnaarplantsoen aan de westzijde, postbedrijf TNT aan de noordzijde en de geplande Centrumlocatie aan de zuidzijde. Directe aanleiding voor dit projectbesluit vormt het voornemen van Parc Houtzicht bv om woningbouw op de voormalige Houtex locatie te realiseren.

Inzien

Het projectbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor eenieder ter inzage van 15 juli tot en met 26 augustus 2010 bij de Publieksbalie (Raadhuisplein 1). De Publieksbalie is op werkdagen geopend tussen 8:30 uur en 12:30 uur en op donderdagavond tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Het projectbesluit met bijbehorende stukken is in pdf beschikbaar op de gemeentelijke website (www.waddinxveen.nl) en kan digitaal worden geraadpleegd op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.pbhoutex-0401). Op de locatie http://www.wrowaddinxveen.nl/plans_p/ treft u de bronbestanden.

Beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door degenen die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht met betrekking tot het ontwerpbesluit en door belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen kenbaar hebben gemaakt, beroep tegen dit besluit worden ingesteld. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden gezonden aan de Rechtbank ’s-Gravenhage, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Ingevolge artikel 3.11 juncto 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het projectbesluit in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan, indien tevens een beroepschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het projectbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op bovengenoemde besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift. De wet is digitaal raadpleegbaar op wetten.overheid.nl.

Waddinxveen, 14 juli 2010

Naar boven