stcrt-2010-1105-001.png Kennisgeving Vaststelling bestemmingsplan, exploitatieplan en hogere grenswaarden Buiksloterham

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 16 december 2009, nummer 276/881, het bestemmingsplan Buiksloterham en het exploitatieplan Buiksloterham gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam in dit verband bij besluit van 17 november 2009, op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan Buiksloterham, het exploitatieplan Buiksloterham en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 28 januari 2010 ter inzage, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op de volgende adressen:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl.

  • Het Service Centrum, afdeling Vergunningen van stadsdeel Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000. Bel voor openingstijden, 020-6349911 of 14 020 of kijk op www.noord.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarden zijn met bijbehorende stukken digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de transformatie van het plangebied van bedrijventerrein naar een gemengd woon-werkgebied mogelijk. Het plangebied wordt begrensd door aan de westzijde het midden van het Tolhuiskanaal, het IJ en het Zijkanaal I, aan de noord-oostzijde de Klaprozenweg en de Papaverweg en aan de zuid-oostzijde door het midden van het Buiksloterkanaal en de Grasweg.

Exploitatieplan

Het exploitatieplan vormt de juridische basis om de door de gemeente gemaakte en te maken kosten in het kader van de transformatie Buiksloterham te verhalen op eigenaren van in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het kostenverhaal via het exploitatieplan kan uitsluitend plaatsvinden als een bouwvergunning aan de orde is. De exploitatieopzet beschrijft de kosten en opbrengsten in het plan en op welke wijze de kosten toegerekend worden aan de verschillende eigenaren. In dit verband omschrijft het exploitatieplan welke werken en werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd in het kader van het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte.

De gemeente maakt bij dit exploitatieplan geen gebruik van de mogelijkheid om eisen te stellen aan (de uitvoering van) het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte. De gemeente acht dit niet noodzakelijk omdat de te reconstrueren openbare ruimte binnen het exploitatiegebied, op enkele percelen na, eigendom van de gemeente is.

Het gebied waar het exploitatieplan betrekking op heeft wordt begrensd aan de westzijde door het midden van het Tolhuiskanaal, het IJ en het Zijkanaal I, aan de noordzijde door de Klaprozenweg en de Papaverweg en aan de zuid-oostzijde door het midden van het Buiksloterkanaal en de Grasweg.

Hogere grenswaarden

Het plangebied Buiksloterham ligt binnen de geluidszone van de gezoneerde industrieterreinen Johan van Hasseltkanaal West en Westpoort. Om deze reden en vanwege een aantal wegen binnen het plangebied is hier de Wet geluidhinder van toepassing. Geluidgevoelige bebouwing is geprojecteerd in de vorm van woningen, scholen en medische voorzieningen. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan hogere grenswaarden vastgesteld. Met het bestemmingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage.

Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan van 16 december 2008 met nummer 276/881 en het collegebesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden van 17 november 2009. Deze besluiten zijn digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 29 januari 2010, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 27 januari 2010

Burgemeester en wethouders,

H. de Jong,

secretaris.

M.J. Cohen,

burgemeester.

Naar boven