Vaststelling bestemmingsplan ‘Essengaarde’

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 30 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Essengaarde’ vastgesteld. Het plan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op de maatvoering van de woonbestemming aan de noordoostzijde van de locatie, welke met respectievelijk 0,5 meter en 1 meter is vergroot.

Het plan

Het plan heeft als doel de ontwikkeling van woningbouw op de locatie van de voormalige Dick Brunaschool planologisch mogelijk te maken. Het plangebied is globaal gelegen tussen de Groensvoorde, Essengaarde, Waddepad en de Lindengaarde.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf, de nota van beantwoording zienswijzen en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 8 juli 2010 gedurende zes weken (tot en met 18 augustus 2010) voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie (Raadhuisplein 1), op werkdagen geopend tussen 8:30 uur en 12:30 uur en op donderdagavond tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Op de gemeentelijke website www.waddinxveen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0627.bpessengaarde-0401) kunnen bovengenoemde stukken digitaal worden geraadpleegd.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het genoemde bestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op bovengenoemd besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepsschrift. De wet is raadpleegbaar op wetten.overheid.nl.’

Waddinxveen, 7 juli 2010

Naar boven