Goedkeuring bestemmingsplan Stationsgebied ontwikkeling noordzijde. Besluit hogere geluidwaarde conform de Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig artikel 28, zesde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 15 juni 2010, nr. 2010-34188, het bestemmingsplan ‘Stationsgebied, ontwikkeling noordzijde’ hebben goedgekeurd.

Het gebied waarop het bestemmingsplan Stationsgebied ontwikkeling noordzijde betrekking heeft, wordt begrensd door aan de oostzijde het Noordhollands kanaal, aan de noordzijde door de huidige Kruseman van Eltenweg, westelijk door de Wognumsebuurt en aan de zuidzijde door het emplacement. Het bestemmingsplan biedt onder andere de mogelijkheid om aan de noordzijde van het stationsgebied de bouw van kantoren en woningen mogelijk te maken. Daarnaast geeft het bestemmingsplan de mogelijkheid om twee ondergrondse parkeergarages te realiseren. Op grond van het bestemmingsplan is het tevens mogelijk om de huidige Kruseman van Eltenweg te verleggen, waarbij het autoverkeer wordt verlegd via de nieuwe weg langs de spoorbanen. Deze nieuwe weg vervangt de huidige Kruseman van Eltenweg als doorgaande verkeersroute.

Overeenkomstig de Wet geluidhinder maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat zij op 27 oktober 2009 voor een aantal toekomstige woningen een hogere geluidwaarde van 51 dB hebben vastgesteld, ten gevolge van het wegverkeerslawaai. Dit besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde gewijzigd vastgesteld. De reden hiervoor is dat de woonblokken enkele meters naar het westen van het plangebied zijn verschoven, waardoor de akoestische situatie rondom de toekomstige woningen is verbeterd en een lagere hogere geluidwaarde is vastgesteld.

Het goedkeuringsbesluit, het bestemmingsplan en het besluit hogere geluidwaarde liggen met ingang van donderdag 8 juli 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De openingstijden zijn op maandag vanaf 13.00-16.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en op donderdagavond van 18.30–20.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland alsmede tegen het besluit hogere geluidwaarde kan gedurende de periode van terinzageligging, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig op grond van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bedenkingen bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Beroep tegen het besluit hogere geluidwaarde kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde heeft ingediend alsmede belanghebbende is;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken tegen het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde;

  • belanghebbende tegen de bij de vaststelling van het besluit hogere geluidwaarde aangebracht wijziging ten opzichte van het ontwerpbesluit hogere geluidwaarde.

Het besluit van de provincie Noord-Holland alsmede het besluit hogere geluidwaarde treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek dan wel verzoeken om voorlopige voorziening is/zijn ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Voor vragen of meer informatie kunt u zich wenden tot het beleidsteam van de Afdeling Ruimtelijke Ordening van de sector Stadsontwikkeling.

Naar boven