Besluit van 15 januari 2010 tot benoeming van de voorzitter en leden van de Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Op de voordracht van de Minister van Justitie van 11 januari 2010, Directie Wetgeving, nr. 5636341/10/6;

Gelet op artikel 11, eerste lid, van de Kaderwet Adviescolleges in samenhang met artikel 2 van de Wet Adviesstelsel Justitie;

Hebben goedgevonden en verstaan:

Artikel 1

  • 1. Tot voorzitter van de Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht wordt benoemd:

    • mevrouw mr. E.M. Wesseling-van Gent, advocaat-generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden.

  • 2. Tot leden van de Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht worden benoemd:

    • mr. E.J. Numann, raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden; en

    • mr R.J.B. Boonekamp, rechter te Arnhem.

  • 3. De benoeming van de voorzitter mevrouw mr. E.M. Wesseling-van Gent vindt plaats voor drie jaar. De benoeming van de leden mr. E.J. Numann en mr. R.J.B. Boonekamp vindt plaats voor vier jaar.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2010.

Onze Minister van Justitie is belast met de uitvoering van dit besluit, dat met de daarbij behorende nota van toelichting in de Staatscourant zal worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 15 januari 2010

Beatrix

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

NOTA VAN TOELICHTING

Op grond van artikel 2 van de Wet adviesstelsel Justitie is er een Adviescommissie voor burgerlijk procesrecht. Per 1 januari 2010 eindigt de benoemingstermijn van de voorzitter en lid van de voornoemde commissie jhr. mr. J.L.R.A. Huydecoper. De benoemingstermijn van mr. Th. B. ten Kate, eveneens lid van de commissie, eindigt ook met ingang van die datum (Stcr 2009, 37). Mr. E.J. Numann, raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden, en mr. R.J.B. Boonekamp, rechter te Arnhem, worden met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2010 als nieuwe leden van de commissie benoemd voor vier jaar.

Mevrouw mr. Wesseling-van Gent, Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, wordt met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2010 benoemd tot voorzitter van de commissie. Zij was bij koninklijk besluit van 6 februari 2009 al herbenoemd tot lid van de commissie met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2009 (Stcr 2009, 37) en zal voor de resterende zittingsduur van drie jaren tevens voorzitter zijn.

De Minister van Justitie,

E.M.H. Hirsch Ballin.

Naar boven