Gemeente Stadsdeel Oost

Bestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark, besluit vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend dat de stadsdeelraad op 8 juni 2010 het bestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark gewijzigd heeft vastgesteld. In samenhang daarmee heeft het Dagelijks Bestuur op 20 april 2010 het besluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan Indische Buurt wordt globaal begrensd aan de noordzijde door het hart van het Lozingskanaal, aan de oostzijde door het hart van het Amsterdamrijnkanaal, aan de zuidzijde door het hart van de Ringvaart, aansluitend op de huidige stadsdeelgrens en aan de westzijde door het spoortalud, aansluitend op de huidige stadsdeelgrens.

Het bestemmingsplan Indische Buurt en Flevopark staat over het algemeen geen nieuwe bouwmogelijkheden toe. Wel biedt het plan binnen de bestaande bebouwing een verruiming van niet-woonfuncties, zoals horeca en bedrijvigheid.

De vaststelling van hogere waarden geluidhinder is noodzakelijk enerzijds ten behoeve van een aantal bestaande woningen aan de Zeeburgerdijk vanwege het gezoneerde industrieterrein Cruquius en anderzijds ten behoeve van een aantal locaties waarvoor een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen voor wonen in de plint (ter plaatse van bestaande niet-woonfuncties). Daarnaast wordt de geluidszone van het industrieterrein geactualiseerd.

Terinzagelegging

Beide besluiten met bijbehorende stukken liggen voor eenieder ter inzage vanaf 1 juli 2010 gedurende zes weken bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:00 uur, alleen op donderdag tot 12:00 uur. Buiten deze dagen en tijden om is het stadsdeel ook geopend op afspraak (tel. 020-253 5444). De genoemde stukken staan ook op de website van het stadsdeel www.oost.amsterdam.nl (thema Wonen en leefomgeving).

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 30 juni 2010

Dagelijks bestuur van stadsdeel Oost,

F. Elatik,

voorzitter.

F. van Erkel

secretaris.

Naar boven