stcrt-2009-9928-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Vaassen Zuid en West’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Vaassen Zuid en West’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat het zuidelijke en westelijke deel van de kern Vaassen. Het plangebied bestaat uit de woongebieden Berkenoord, Berkenoord II, Transvaalbuurt, Oranjebuurt en Vogelbuurt. De inbreidingslocaties Vulcanusbuurt en De Pirk, gelegen nabij het plangebied, vallen niet binnen dit plan. Het bestemmingsplan legt de huidige ruimtelijke situatie vast. In het plan zijn geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen (zoals bijvoorbeeld woningbouw) opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd naar aanleiding van het honoreren van enkele zienswijzen. Tevens zijn er ambtelijke wijzigingen in het plan aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 8 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 8.00–12.00 uur (op woensdag van 8.00–20.00 uur) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. De plannen zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘beleid en projecten’ en vervolgens onder ‘ruimte’.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • Een ieder, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft ingebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 7 juli 2009

Naar boven