Liesveld

Bestemmingsplan Buitengebied 1e herziening

Burgemeester en wethouders van Liesveld maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 19 mei 2009 het bestemmingsplan Buitengebied 1e herziening gewijzigd ten opzichte van het ontwerp heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan Buitengebied is op 29 juni 1999 vastgesteld door de gemeenteraad en vervolgens gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 11 januari 2000. Ten aanzien van die delen van het bestemmingsplan Buitengebied waaraan goedkeuring is onthouden, wordt met de 1e herziening beoogd om dit te herstellen.

Intussen zijn op enkele locaties bouwplannen gerealiseerd met gebruik van de artikelen 11 en 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). Deze wijzigingen van het planologisch beleid worden in deze 1e herziening meegenomen.

Tevens worden enkele nieuwe ontwikkelingen in deze 1e herziening meegenomen, waar het gemeentebestuur aan wil meewerken. Zo is een verzoek ingediend voor het bouwen van twee nieuwe woningen op het perceel Graafland 7 in het kader van de Ruimte voor ruimte-regeling. Ook wordt het recreatieve gebruik van het perceel ‘de Kooi’ door een bestemmingswijziging gelegaliseerd.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken, vanaf vrijdag 10 juli 2009 voor de duur van zes weken, ter inzage op het gemeentehuis aan de Voorstraat 88 te Groot-Ammers. Het gemeentehuis is op maandag tot en met vrijdag geopend van 08.30 tot 12.30, op maandag ook van 17.00 tot en met 20.00 en woensdag ook van 13.30 tot en met 16.30. Het bestemmingsplan is ook te zien op http://www.liesveld.nl/ → nieuws: bekendmakingen → diversen → bestemmingsplan Buitengebied 1e herziening.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt. Verder kan door iedere belanghebbende beroep worden in gesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Groot-Ammers, 9 juli 2009

Naar boven