stcrt-2009-9434-001.png Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan en plan-m.e.r. Landgoed Princepeel Wilbertoord

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mill en Sint Hubert maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Princepeel Wilbertoord, alsmede alle daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 26 juni 2009 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage ligt bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Tevens maken zij op grond van artikel 7.26a van de Wet milieubeheer bekend dat gedurende deze termijn het bijbehorende plan-m.e.r. ter inzage ligt. De plannen worden digitaal beschikbaar gesteld via de website www.gemeente-mill.nl.

Landgoed Princepeel bestaat uit ruim 540 hectare welke voornamelijk in gebruik is als akkerbouwgrond. Om het gehele terrein op een maatschappelijk verantwoorde en renderende wijze te exploiteren, worden door de eigenaren meerdere ondernemingsvormen geïntroduceerd. Deze ondernemingsvormen geschieden mede met het oog op het behoud van de kwaliteit van het buitengebied, zoals initiatieven op het gebied van recreatie. Recreatieve ontwikkelingen, zoals een golf- en countryclub en 4WD-activiteiten op het landgoed bieden mogelijkheden voor de toekomst. Het bestemmingsplan verankert bovengenoemde ontwikkelingen in een juridisch-planologische regeling en biedt daarmee de basis voor realisatie. Het plan wordt opgesteld voor een gedeelte van Landgoed Princepeel.

Op grond van het Besluit m.e.r. is in het kader van de ontwikkeling tevens een plan-m.e.r. opgesteld. Met deze plan-m.e.r. zijn de (milieu)gevolgen in een vroeg stadium inzichtelijk gemaakt. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft in 2007 reeds positief geadviseerd over de plan-m.e.r.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en plan-m.e.r. naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert, postbus 39, 5450 AA Mill. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0485-460300.

Mill, 24 juni 2009

Naar boven