Besluit inzake het ambtshalve wijzigen van de vergunning krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en Wet op de Waterhuishouding van Odfjell Terminals Maritiem B.V. te Rotterdam

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht (Awb), het volgende bekend.

Bij besluit van 11 december 2002, kenmerk AWE/2002.15400 I, laatstelijk gewijzigd bij besluit d.d. 15 oktober 2003, kenmerk ZH/2003.13819 I. is krachtens de Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo) en de Wet op de waterhuishouding (Wwh) vergunning verleend aan Odfjell Terminals Maritiem B.V. te Rotterdam voor het lozen van afvalwater met behulp van een werk op de Geulhaven en voor het onttrekken van oppervlaktewater aan de Geulhaven.

Thans bestaat er het voornemen, onder verwijzing naar artikel 8.23 Wet milieubeheer, deze vergunning te wijzigen door het opnemen van onderzoeksverplichtingen.

Er zijn zienswijzen ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Terinzagelegging

Het besluit, alsmede het ontwerpbesluit en andere van belang zijnde stukken liggen van 2 juli 2009 tot en met 13 augustus 2009 ter inzage op het volgende adres en de volgende tijdstippen:

  • Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200 te Rotterdam, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur, alsmede buiten deze uren na vooraf gemaakte afspraak (telefoon 010-402 66 71 of 010-402 64 06, fax 010-402 70 81).

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan van 3 juli 2009 tot en met 13 augustus 2009 beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden gezonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, met ten minste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Het besluit treedt in werking op 14 augustus 2009 tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van voornoemde afdeling.

Het besluit wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot Rijkswaterstaat Zuid-Holland.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

namens deze:

het hoofd van de afdeling Vergunningen,

A.H. Bos-Massop.

Naar boven