stcrt-2009-9277-001.png Voornemen en voorontwerpbestemmingsplan Schoutensteeg

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Lingewaal bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een gebied aan de Schoutensteeg te Herwijnen.

Het plangebied is gesitueerd ten zuiden van de kern Herwijnen. De planbegrenzing betreft aan de oostkant de Schoutensteeg, de noordkant een brede watergang grenzend aan de Meerenburg, de westzijde bestaat uit agrarisch gebied en aan de zuidzijde ligt onder andere een volkstuinencomplex en de begraafplaats. Het plangebied bestaat uit grasland, bos en water.

Het grootste deel van het plangebied is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Waaldijk Herwijnen, 1e herziening’ en heeft de bestemming ‘park’. Daarnaast valt een klein deel van het plangebied binnen het bestemmingsplan ‘Kom Herwijnen 1988’ en heeft hierin de bestemming ‘water’.

Het nieuwe bestemmingsplan Schoutensteeg maakt een multifunctionele ijsbaan met clubgebouw en een tweetal paardenbakken mogelijk. Een bestemmingsplanherziening is noodzakelijk omdat de aanleg van de genoemde voorzieningen binnen de huidige bestemmingsplannen niet mogelijk is.

In het kader van het bestemmingsplan zal een voorontwerpbestemmingsplan vanaf donderdag 25 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis van Lingewaal, Raadhuisplein 3 te Asperen. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerp kan een ieder een inspraakreactie indienen.

Daarnaast zal op dinsdag 30 juni 2009 van 19.30 uur tot 21.00 uur een inloopavond worden gehouden in dorpshuis De Poort te Herwijnen. Tijdens deze inloopavond kan een ieder het voorontwerp bestemmingsplan inzien en bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Overeenkomstig artikel 1.3.1., lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gebracht advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven