stcrt-2009-9154-001.png Vaststelling bestemmingsplan Zandhorst e.o.

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 26 mei 2009 het bestemmingsplan Zandhorst e.o. gewijzigd vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt een actueel juridisch-planologisch kader voor de bestaande bedrijfsterreinen Zandhorst 1, 2 en 3 en het gedeelte van De Frans (begrensd door de Van Noortwijklaan, de Westtangent en de Stationsweg). Daarnaast wordt rekening gehouden met een beperkt aantal voorziene ruimtelijke ontwikkelingen in het plangebied. Het gebied wordt begrensd door de Westtangent, de Stationsweg, de Westerweg en de Hasselaarsweg.

Wijzigingen

In de toelichting:

  • Bladzijde 64 en 65; aangepaste tekst in verband met de invoering van de Wet Luchtkwaliteit.

  • Bladzijde 85 en 86; aangepaste tekst van de juridische toelichting om duidelijk te maken dat de bestaande kano- en steigers onder de bestemming water en groen vallen.

  • Bladzijde 72 en 73; aangepaste tekst i.v.m. de wijziging aantakking Galileistraat/Kamerlingh Onnesweg in het kader van de aanleg van de Westfrisiaweg.

  • Bladzijde 69; aangepaste tekst n.a.v. het nadere onderzoek naar de wateropgave.

In de voorschriften:

  • Artikel 11.1. onder a, de toevoeging van de term zorgvoorzieningen.

  • Artikel 7 t/m 13, de toevoeging van een ontheffing voor vlaggenmasten.

  • Artikel 8.5.2, onder h, het alsnog toevoegen van een gebruiksverbod voor het opslaan van goederen langs de oeverzone.

  • Artikel 10.3.2., de toevoeging van een ontheffing voor bedrijven die naar aard en omvang van aard en de invloed op de omgeving gelijk te stellen zijn met bedrijven die toegestaan zijn op basis van de milieucategorieën I en II

  • Artikel 7 t/m 9, de toevoeging van een wijzigingsbevoegdheid om een nadere aanduiding voor een bedrijfswoning op de plankaart toe te voegen dan wel te verwijderen;

  • De wijziging van artikel 12 Horeca (H1, H2) in artikel 12 Horeca-1 en artikel 13 Horeca-2.

  • Artikel 12.1 onder b, de doeleindenomschrijving wordt uitgebreid met kantoren.

  • Artikel 7 t/m 9, aan de bebouwingsregels toe te voegen dat, indien er meer bebouwingsoppervlakte aanwezig is op een bedrijfsperceel, hetzelfde bebouwingsoppervlak mag worden teruggebouwd.

Op de plankaart:

  • Het bouwvlak van het perceel Hasselaarsweg 21 wordt aan de oostzijde vergroot met 7,5 meter en de bouwhoogte wordt aangepast aan de bestaande bebouwing;

  • De bestemming van de woningen in het noordwestelijk deel van het bedrijventerrein nabij de bestemming H2, is gewijzigd in de bestemming Bedrijf-2.

  • Op alle bedrijfspercelen is nu het bebouwingspercentage van 60% opgenomen.

  • De waterloop parallel aan de Westerweg, ten zuiden van de Kamerlingh Onnesweg krijgt de bestemming Water.

  • De plangrenzen worden verkleind en lopen parallel langs de bestaande spoorlijnen. Het stuk tussen de spoorlijnen en de Westertocht valt niet meer binnen het plangebied.

  • Op de percelen Van Leeuwenhoekstraat 8, Galvanistraat 8 en 10, Marconistraat 14, Pascalstraat 7 en 9 en de Van Leeuwenhoekstraat 1 is een nadere aanduiding ‘bedrijfswoning toegestaan’ opgenomen voor de bestaande bedrijfswoningen.

Reactieve aanwijzing

Conform het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 Wro is het raadsbesluit tot het gewijzigd vaststellen aan Gedeputeerde Staten en de Vrom-Inspectie verzonden. Beide instanties hebben aangegeven geen aanleiding te zien voor een reactieve aanwijzing.

Terinzageligging

Het vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 25 juni 2009 gedurende de beroepstermijn van zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het bestemmingsplan Zandhorst e.o. kunt u ook raadplegen op onze website www.heerhugowaard.nl/bestemmingsplannen onder 'bestemmingsplan online’.

Instellen van beroep

Vanaf vrijdag 26 juni 2009 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 23 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven