stcrt-2009-7751-001.png Kennisgeving M.E.R.-beoordeling

Op 5 januari 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland een M.E.R. aanmeldingsnotitie ontvangen krachtens de Wet milieubeheer voor een veehouderij van de heer H.G. Ordelman, op het perceel kadastraal bekend gemeente Bergh, sectie M, nr. 103 plaatselijk bekend Braamtseweg 5a te Kilder.

Het voornemen omvat het uitbreiden/wijzigen van een bestaande fokzeugenhouderij met nieuwe stallen en verbouwen van bestaande stallen en een uitbreiding met meer dan 350 zeugen zoals genoemd in bijlage D categorie 14, van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 en dit houdt in dat het bevoegd gezag moet bepalen of bij de voorbereiding van het betrokken besluit voor de activiteit, vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder deze activiteit wordt ondernomen, een milieu-effectrapport moet worden gemaakt. Op 26 mei 2009 heeft het college van burgemeester en wethouders van Montferland naar aanleiding van de ingediende M.E.R. aanmeldingsnotitie besloten dat ten behoeve van de uitbreiding van de veehouderij aan de Braamtseweg 5a te Kilder geen milieu-effectrapport hoeft te worden gemaakt.

Inzage en informatie

Voornoemd besluit kan van 3 juni 2009 tot en met 14 juli 2009 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis locatie ’s-Heerenberg, Hofstraat 1 worden ingezien.

Voor het inzien buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon 0316-291623.

Tegen voornoemd besluit kan door direct belanghebbende bezwaar of beroep worden ingesteld. In de nog te volgen milieuvergunningprocedure die hierop zal volgen, is het voor eenieder (zo ook omwonenden) mogelijk zienswijzen in te dienen met betrekking tot een M.E.R.-beoordelingsbesluit. De onderhavige beslissing maakt als zodanig deel uit van de voorbereiding op de beschikking op de milieuvergunningaanvraag.

Naar boven