Rectificatie terinzagelegging ontheffingsaanvraag ex artikel 2a Gaswet

Zaaknummer: 102883_3

  • 1. Op grond van artikel 2, lid 1 van de Gaswet wijst degene aan wie een ander gastransportnet dan het landelijk gastransportnet toebehoort, voor het beheer van dat net een of meer naamloze of besloten vennootschappen als netbeheerder aan. Van de verplichting voor het aanwijzen van een netbeheerder kan op grond van artikel 2a van de Gaswet bij de Minister van Economische Zaken ontheffing worden aangevraagd. De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: de Raad) oefent deze bevoegdheid namens de Minister van Economische Zaken uit en behandelt om die reden de aanvraag.

  • 2. Op 21 december 2007 heeft de Raad van Vopak Shared Services voor het gasnet van Vopak Shared Services een aanvraag ontvangen voor een ontheffing ex artikel 2a Gaswet van haar gasnet gelegen op het Europoort gebied. Het gastransportnet van Vopak Shared Services is rechtstreeks aangesloten op het gastransportnet van Gas Transport Services.

  • 3. De openbare onderdelen van de aanvraag van Vopak Shared Services liggen voor een periode van vier weken na de datum van deze publicatie ter inzage bij de Raad, kantoorhoudend op het adres Wijnhaven 24 te Den Haag. Wanneer u de aanvraag wilt inzien, kunt u, onder vermelding van zaaknummer 102883_3 een afspraak maken met de griffier, de heer A.A.M. Kools, bereikbaar onder telefoonnummer 070-330 1356.

  • 4. Belanghebbenden kunnen na de datum van deze publicatie gedurende een periode van vier weken hun zienswijze op de ontheffingsaanvraag naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u, onder vermelding van kenmerk 102883_3, richten aan de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag.

  • 5. Belanghebbenden kunnen na de datum van deze publicatie, gedurende een periode van vier weken, hun zienswijze op de ontheffingsaanvraag naar keuze mondeling of schriftelijk naar voren brengen. Voor een verzoek om door de Raad gehoord te worden of voor het indienen van een schriftelijke zienswijze, kunt u zich gedurende de periode van de terinzagelegging wenden tot de heer mr. J.F. Gielen, te bereiken onder telefoonnummer 070-330 1933 Postbus 16326, 2500 BH, Den Haag.

Naar boven