Terinzagelegging verleende beschikking Stichting Twickel

IJssel; beschikking op grond van de Wet bodembescherming (artikel 39c Wbb) van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat voor het instemmen met het ingediende nazorgplan voor het verbeteren van de afdeklaag van de voormalige stortplaats Fraterwaard

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat maakt, mede namens Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht en de Wet bodembescherming, het volgende bekend. Bij beschikking van 9 februari 2009, nr. WSE 650, is aan Stichting Twickel een beschikking ingevolge de Wet bodembescherming verleend voor het verbeteren van de afdeklaag van de voormalige stortplaats Fraterwaard aan de IJssel in de gemeente Doesburg. Het betreft de instemming met het nazorgplan en evaluatieverslag.

Terinzagelegging

Het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 22 mei 2009 tot en met 3 juli 2009 ter inzage op de volgende adressen en tijdstippen:

  • 1. Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling WSEV, kamernummer 03.13, Gildemeestersplein 1 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur;

  • 2. Gemeente Doesburg, Stadhuis, Philip Gastelaarstraat 2, maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 14.30 uur, vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 en maandagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit kan tot en met 3 juli 2009 door belanghebbenden een bezwaarschrift worden ingediend. Dit bezwaarschrift dient te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening van het bezwaar;

  • een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het nummer van het besluit;

  • de gronden van het bezwaar (motivering).

Indien een bezwaarschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, met ten minste een vermelding van de naam en het adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit.

Het besluit wordt op 4 juli 2009 van kracht tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Van de indiener van een beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffiegeld geheven. Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, kunt u zich in verbinding stellen met de secretarie van de voornoemde afdeling.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder 1. genoemde instantie, de hoofdingenieur-directeur van Oost-Nederland, postadres:

Postbus 9070, 6800 ED Arnhem, telefoon 026-368 87 02.

Arnhem, 12 mei 2009

Naar boven