stcrt-2009-7280-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Raamsdonksveer Zuid’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geertuidenberg maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 25 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Raamsdonksveer Zuid’.

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling om ter plaatse van de Bliënborch MAVO e.o., de Boterpolderlaan/Vincent van Goghstraat, de Pieter Breughelstraat/Rubensstraat, het binnenterrein van de Jan Steenstraat, Boterpolderlaan, Jeroen Boschstraat en de Pieter Breughelstraat, de Pieter Breughelstraat 14, Het Block e.o., het Hoge Veer, de Julianalaan/Beatrixlaan, de Brahmstraat ontwikkelingen mogelijk te maken.

Bliënborch MAVO en omgeving

Dit plangebied ligt in het zuidwesten van Raamsdonksveer en wordt begrensd door de Vijfhoevenlaan, Anemoonlaan en de Kasteellaan. De onderhavige ontwikkeling voorziet in de realisering van 26 grondgebonden woningen. Tevens is het kantoorgebouw, aangrenzend aan het plangebied bij de ontwikkeling betrokken. In dit gebouw worden 12 wooneenheden, in combinatie met drie gemeenschappelijke ruimten, gerealiseerd voor verstandelijk gehandicapten van Prisma en er is ruimte gereserveerd voor een kinderdagverblijf.

Tevens zal de eerder verleende vrijstelling voor de realisering van een multifunctionele hal op het binnenterrein van de voormalige school worden opgenomen.

Boterpolderlaan/Vincent van Goghstraat

Dit plangebied is gelegen op de hoek van de Boterpolderlaan/Vincent van Goghstraat en voorziet in de realisering van 12 appartementen.

Voor deze herontwikkeling is reeds een vrijstellingsprocedure doorlopen.

Pieter Breughelstraat/Rubensstraat

Dit onderhavige ontwikkeling voorziet in de realisering van 31 appartementen ter plaatse van de woningen Pieter Breughelstraat 16 t/m 34 en het voormalige wit-gele kruisgebouw ter plaatse van Rubenstraat 2.

Voor deze herontwikkeling wordt momenteel reeds een vrijstellingsprocedure ex. artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen.

Jan Steenstraat, Boterpolderlaan, Jeroen Boschstraat en de Pieter Breughelstraat

Dit onderhavige ontwikkeling voorziet in de realisering van een grasveldje/speelterrein en een ondergrondse parkeergarage ter plaatse van het binnenterrein van de Jan Steenstraat, Boterpolderlaan, Jeroen Boschstraat en de Pieter Breughelstraat.

Pieter Breughelstraat 14

Het onderhavige plan heeft betrekking op de verbouwing van een bestaande woning aan de Pieter Breughelstraat 14. Deze woning wordt hierbij getransformeerd tot een vestiging van maatschappelijk werk van Trema, waarbij de bestaande aan- en bijgebouwen worden gesloopt en aan de achterzijde het hoofdgebouw wordt uitgebreid.

Het Block e.o.

Het plangebied wordt begrensd door de Beatrixlaan, van Wijngaardenstraat, Ambachtsherenlaan en Het Block. De onderhavige ontwikkeling voorziet in de realisering van 11 (starters) rijwoningen, 12 patiowoningen en 8 appartementen.

Voor deze herontwikkeling is reeds een vrijstellingsprocedure doorlopen.

Het Hoge Veer

Dit plangebied wordt begrensd door de Beatrixlaan, van de Poelstraat, Ambachtsherenlaan en de van Wijngaardenstraat. In het onderhavige plan worden 4 woonblokken beoogd die worden verbonden door een half verdiepte serviceschijf.

Julianalaan/Beatrixlaan

Dit plangebied is gelegen op de hoek Julianalaan/Beatixlaan waarbij voorzien wordt in de sloot van de bestaande woningen en het op die plek realiseren van 6 patiowoningen.

Brahmsstraat

Dit plangebied wordt begrensd door de Mozartlaan, Bartoklaan, Brahmstraat en de Haydnstraat. De beoogde ontwikkeling voorziet in de realisering van 10 vrijstaande woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 te Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur, alsmede woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen viawww.geertruidenberg.nl/actueel/bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan, naar keuze, schriftelijk of mondeling, naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg, Postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Degenen die hun zienswijze mondeling naar voren willen brengen, alsmede degenen die gedurende genoemde uren geen kennis kunnen nemen van de ter inzage liggende stukken kunnen contact opnemen met de behandelend ambtenaar, mevrouw M. Elsevier-van Olst, telefoonnummer 0162-579591.

Raamsdonksveer, 20 mei 2009

Naar boven