stcrt-2009-7211-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Elp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van maandag 25 mei 2009 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan Elp, met de daarop betrekking hebbende stukken, ter inzage ligt op het gemeentehuis te Beilen, Raadhuisplein 1, en op onze andere twee locaties, te weten Hoofdweg 4 te Smilde en B.G. van Weezelplein 10 te Westerbork. Bovendien is het bestemmingsplan in te zien in het Dorpshuis, Schoolweg 1 in Elp. Gedurende de periode van terinzagelegging zal tevens een informatieavond worden georganiseerd. Hierover volgt nog een afzonderlijke publicatie. Verder is het ontwerpbestemmingsplan gedurende deze termijn te bekijken op de gemeentelijke website: www.middendrenthe.nl.

Het bestemmingsplan Elp betreft hoofdzakelijk de bestaande bebouwing van de kern Elp. Verder is in het bestemmingsplan een invulling gegeven aan het rapport ‘Op Dorpse Schaal’, wat heeft geresulteerd in een aantal inbreidingsmogelijkheden in het dorp. Tevens is voor het dorp een beperkte toekomstige uitbreidingsmogelijkheid voor woningbouw opgenomen ten zuidwesten van het gebied Westerkampen door middel van een wijzigingsgebied.

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor een ieder de gelegenheid om tot maandag 6 juli 2009 naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, postbus 24, 9411 NB Beilen. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de afdeling Bouwen en Wonen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer R. Engbers, tel. (0593) 539 476. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Naar boven