stcrt-2009-6807-001.png Vestiging voorkeursrecht gemeente Heusden

Het college van Heusden maakt op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van Heusden op 12 mei 2009 op grond van het bepaalde in artikel 5 van de Wvg, heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als ‘Centrumplan Vlijmen’ in Vlijmen. Het besluit van de raad treedt in werking op 14 mei 2009.

Inzage

Het besluit van de raad en verdere bijbehorende bijlagen bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens ligt tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden, respectievelijk er op gevestigde beperkte rechten, wensen te vervreemden deze eerst aan de gemeente Heusden te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. Wil hij niet verkopen, dan verandert er voor hem op dit moment niets. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk per aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Conform de Awb is het mogelijk om tegen dit raadsbesluit bezwaar en beroep aan te tekenen. Dit kan gedurende zes weken na bekendmaking van deze publicatie in de Staatscourant. Uw bezwaar kunt u richten aan de raad van de gemeente Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen. In het bezwaarschrift moet u ten minste het volgende opnemen: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, de reden(en) van uw bezwaar en uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Om vooralsnog te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunt u, als u bezwaar heeft ingediend, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. In het verzoek moet u het volgende opnemen:

uw naam en adres, de datum, het besluit waartegen u bezwaar heeft en uw handtekening. Stuur dit naar de voorzieningenrechter van de rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Het belang moet dan wel zo groot zijn dat de uitspraak op het bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffiekosten betalen.

Heusden, 12 mei 2009

Het college van Heusden.

Naar boven