Vacatures leden Raad voor de financiële verhoudingen

Wegens het vertrek van enkele raadsleden ontstaan in de komende maanden drie vacatures in de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv).

De Rfv is een bij wet ingesteld, onafhankelijk adviesorgaan voor regering en Staten-Generaal.

De Raad adviseert over vraagstukken betreffende de financiële verhoudingen, in het bijzonder die tussen het Rijk enerzijds en provincies en gemeenten anderzijds.

De leden van de Rfv worden benoemd op basis van deskundigheid op het specifieke terrein van de financiële verhoudingen. Van de leden wordt verwacht dat zij kennis hebben van en affiniteit met de beginselen van de financiële verhoudingen. De leden hebben relevante bestuurlijke ervaring en/of wetenschappelijke expertise op het vakgebied openbare financiën. Zij hebben gezag in het bestuurlijke en/of wetenschappelijke veld. Zij zijn beschikbaar voor de verschillende activiteiten van de Raad, zijn aanspreekbaar voor het secretariaat en in staat de Raad te representeren.

De Raad vergadert iedere tweede donderdagochtend in de maand. Van de leden wordt verwacht dat zij twee dagdelen per maand beschikbaar zijn voor het werk in de Raad. Zij ontvangen daarvoor een vaste vergoeding.

Bij de samenstelling van de Raad wordt gestreefd naar een evenredige participatie van mannen en vrouwen en naar deelname vanuit groepen met een biculturele achtergrond. Daarnaast wordt erop gelet dat geen eenzijdige samenstelling op basis van politieke stromingen ontstaat.

Informatie over deze functie is verkrijgbaar bij de secretaris van de Rfv en Rob, de heer dr. C.J.M. Breed, telefoon 070-426 75 40 of 06-1830 6914.

Gegadigden voor deze functie kunnen hun belangstelling tot uiterlijk 20 mei (onder insluiting van hun C.V.) schriftelijk kenbaar maken aan:

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

t.a.v. de secretaris Rfv

dr. C.J.M. Breed

Postbus 20011

2500 EA Den Haag

Naar boven