stcrt-2009-6472-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oosttangent tussen Rustenburgerweg en Beukenlaan’

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 24 maart 2009 het bestemmingsplan ‘Oosttangent tussen Rustenburgerweg en Beukenlaan’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het tracé van de Oosttangent tussen de Beukenlaan en de rotonde ter hoogte van de Rustenburgerweg. Het plangebied ligt aan de noordwestkant van de wijk Lommerhof en het bos het Waarderhout en grenst aan de bebouwing van de Bomenwijk. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad een wijziging in de toelichting op het plan aangebracht. De wijziging heeft betrekking op de beschrijving van de situering van de woningen van de Bomenwijk langs het tracé.

Terinzageligging

Het vastgestelde plan ligt met ingang van donderdag 7 mei 2009 ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan ‘Oosttangent tussen Rustenburgerweg en Beukenlaan’ kunt u met ingang van donderdag 7 mei 2009 ook inzien op onze website www.heerhugowaard.nl/bestemmingsplannen onder ‘bestemmingsplan online raadplegen’.

Instellen van beroep

Met ingang van vrijdag 8 mei 2009 kan gedurende een termijn van 6 weken een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Raad van State. Tevens kan er beroep ingesteld worden door iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor beide procedures is griffiegeld verschuldigd.

19RO08s

Aanpassing bebouwde komgrenzen gemeente Heerhugowaard

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heerhugowaard maakt bekend dat zij op 7 april 2009 een ontwerpbesluit tot vaststelling van de komgrenzen in de zin van de Boswet en Wegenverkeerswet ter inzage heeft gelegd.

Binnenkort wordt een start gemaakt met de ontwikkeling van het gebied Broekhorn te Heerhugowaard. Met het oog op de nieuw te realiseren bebouwing is het nodig om de grenzen van de bebouwde kom aan te passen. Van deze gelegenheid wordt vervolgens gebruikgemaakt om ook enkele andere, kleine aanpassingen van de bebouwde komgrenzen voor te stellen.

Alvorens het college van burgemeester en wethouders de wijziging voorlegt aan de raad van gemeente Heerhugowaard en de besluitvorming definitief wordt, worden de voornemens ter inzage gelegd voor inspraak.

De volgende stukken liggen van 22 april tot en met 2 juni 2009 voor eenieder kosteloos ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis, Parelhof 1 te Heerhugowaard op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

  • Het collegebesluit d.d. 7 april 2009.

  • Het concept raadsbesluit tot vaststelling van de komgrenzen in de zin van de Boswet en Wegenverkeerswet, inclusief situatietekening.

U kunt uw reactie op het voorgestelde besluit schriftelijk indienen, uiterlijk voor 2 juni 2009, bij het college van burgemeester en wethouders van gemeente Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Eenieder kan bij het informatiecentrum een afschrift krijgen van de ter inzage liggende besluiten.

19WB27s

Heerhugowaard, 6 mei 2009

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven