Besluit van de Minister van Verkeer en Waterstaat tot vaststelling van een beleidsregel inzake het beëindigen van het verstrekken van financiële bijdrage ten behoeve van de vervaardiging of verwerving van omroepprogramma’s (VenW-beleidsregel beëindiging verstrekking financiële bijdragen aan omroepprogramma’s)

10 april 2009

Nr. CEND/HDJZ/2009-287 sector AWW

Hoofddirectie Juridische Zaken

De minister van Verkeer en Waterstaat,

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. omroepprogramma:

een programma-onderdeel als bedoeld in artikel 1, onder g, van de Mediawet;

b. financiële bijdrage:

een geldelijk bedrag op grond van een privaatrechtelijke rechtshandeling als bedoeld in artikel 32, eerste lid, van de Comptabiliteitswet, danwel een subsidie als bedoeld in artikel 4:21 van de Algemene wet bestuursrecht.

Artikel 2

Met het oog op de vervaardiging en verwerving van een omroepprogramma wordt geen financiële bijdrage verstrekt.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: VenW-beleidsregel beëindiging verstrekking financiële bijdragen aan omroepprogramma’s.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Bij regeling van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken van 11 juli 2008 (Stcrt. 138) zijn de Aanwijzingen inzake coproducties en andere omroepprogramma’s ingetrokken. Hiermee is uitvoering gegeven aan het besluit van het kabinet geen financiële bijdragen te leveren voor de vervaardiging van omroepprogramma’s. Voorts is besloten dat alle ministers een beleidsregel vaststellen die inhoudt dat zij een gebruik maken van de bevoegdheid financiële bijdragen (in subsidie- of contractvorm) te leveren voor de vervaardiging van omroepprogramma’s. Deze beleidsregel geeft uitvoering aan dit besluit voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De Minister van Verkeeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven