Lansingerland

Ontwerpbestemmingsplan ‘Klappolder’

Het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland brengen ter kennis het volgende bestemmingsplan voor te bereiden: ‘Bestemmingsplan Klappolder’

Het plangebied ligt ten noorden van de bebouwde kom van de kern Bleiswijk, tussen de A12 en de glastuinbouwzone langs de Chrysantenweg en tussen het recreatiegebied langs de Rotte en de N209. Het plangebied kan globaal worden omschreven als het veilingterrein.

Voor dit gebied gelden juridische regelingen, waarvan enkele al meer dan 20 jaar oud zijn. Deze regelingen voldoen dan ook niet meer aan de huidige situatie en beleid. Het bestemmingsplan ‘Klappolder’ is gericht op toekomstige functionele ontwikkeling van de veilingterreinen waarbij door veranderingen in de logistiek en vermarkting van agrogelieerde producten eveneens distributiebedrijven, ondersteunende en dienstverlenende bedrijven moeten kunnen worden gevestigd.

Daarnaast bestaat de behoefte om de bebouwing langs de N209 van een actuele juridische bestemmingsregeling te voorzienwaarbij enige functionele vervanging van bedrijven naar kleine kantoren mogelijk wordt gemaakt.

Alvorens de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt, heeft een ieder de mogelijkheid zijn zienswijze kenbaar te maken.

Procedure

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van maandag 4 mei 2009 tot en met 12 juni 2009 inzien bij ServicePunt(SPiL) van de gemeente Lansingerland in Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1, ma t/m vrij, van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur.

De stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website van de gemeente Lansingerland/wonen en omgeving/bestemmingsplannen.

Indienen zienswijze

U kunt – gedurende de termijn van terinzagelegging – een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de Gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling SO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient u telefonisch een afspraak te maken.

Voor het maken van een afspraak kunt u tijdens de genoemde openingstijden bellen via telefoonnummer (010) 800 4726 of (010) 800 4705.

Naar boven