Geldrop-Mierlo

Onherroepelijk bestemmingsplan Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bij besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 17 februari 2009 gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan Mierlo onherroepelijk is geworden.

Het plangebied bestaat uit het stedelijk gebied van Mierlo met uitzondering van het centrumgebied en de uitbreidingslocaties Luchen en Loeswijk. De grens van het bestemmingsplan Buitengebied vormt ook de grens van dit bestemmingsplan.

Voor dit plangebied gelden een groot aantal bestemmingsplannen. De grote hoeveelheid aan bestemmingsplannen, vooral het aantal partiële herzieningen zorgt ervoor dat een goed overzicht ontbreekt. Bovendien bevatten deze bestemmingsplannen veelal verouderde regelingen die ongewenste verschillen bij de toetsing van bouwplannen opleveren. De gemeente streeftvoor de gehele bebouwde kom naar een helder en uniform handhavingsbeleid en gelijkluidende regelgeving. De bestaande situatie wordt in het bestemmingsplan vastgelegd. Nieuwe ontwikkelingen maken, op een uitzondering na, geen onderdeel uit van dit plan.

Doel van dit bestemmingsplan is te voorzien in een adequate en actuele juridisch-planologische regeling voor Mierlo.

Het onherroepelijke bestemmingsplan Mierlo ligt voor een ieder ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, kantoor Hofstraat 4 (openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur). Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met Stefan van Bogget van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 60. Ook voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Stefan van Bogget.

Geldrop-Mierlo, 21 april 2009

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris,

J.H.M. van Vlerken.

De burgemeester,

M.J.D. Donders-De Leest.

Naar boven