stcrt-2009-5746-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’ en ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Abcoude maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder, bekend dat in het gemeentehuis met ingang van 24 april 2009 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘De Winkelbuur’ en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden.

Het bestemmingsplan ‘De Winkelbuurt’ maakt de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt in juridisch-planologische zin mogelijk. Het bestemmingsplan bepaalt de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het gebied.

Het plangebied ligt ten zuiden van de bestaande bebouwing van Abcoude. Het gebied bestaat voornamelijk uit open veenweiden, die onderdeel uitmaken van het Vecht- en plassenlandschap. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de straten van de bestaande bebouwing in het zuiden van Abcoude; o.a. Burgemeester des Tombeweg en Burgemeester Dedelstraat. In het zuiden wordt het gebied begrensd door de Winkeldijk. In het oosten en westen wordt de grens gevormd door bestaande sloten in het veenweidelandschap.

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van nieuwe woningen. Omdat geluidsreducerende maatregelen voor een aantal woningen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Gedurende voornoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Abcoude, Postbus 5, 1390 AA Abcoude. Mondelinge zienswijzen kunnen in dezelfde periode op afspraak worden ingediend. Tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Abcoude, Postbus 5, 1390 AA Abcoude.

Abcoude, 23 april 2009

Naar boven