stcrt-2009-5581-001.png Vaststelling bestemmingsplan Woonschepenhaven Havendiep

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat van 20 april 2009 tot en met 2 juni 2009 in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis, voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 26 februari 2009 vastgestelde bestemmingsplan Woonschepenhaven Havendiep. Het Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Het gebied van dit plan wordt begrensd door het Havendiep en het Industrieterrein Noordersluis aan de noordzijde, de Westerdreef aan de oostzijde, akkerlanden ten zuiden van het Woonhavenpad en de Lage dwarsvaart aan de westzijde.

Het plan heeft tot doel ter plaatse voor de woonschepenhaven een juridische planologische regeling te treffen.

Wijzigingen bij de vaststelling

De raad heeft bij de vaststelling wijzigingen, in de voorschriften en de toelichting van het bestemmingsplan doorgevoerd. De wijzigingen betreffen actualisaties naar aanleiding van het in werking treden van de Wet ruimtelijke ordening zoals die van toepassing is na 1 juli 2008. De wijzigingen hebben geen inhoudelijke gevolgen voor de bestemmingen zoals die met het ontwerp ter inzage hebben gelegen, ‘voorschriften’ zijn ‘regels’ geworden, en ‘vrijstellingen’ zijn ‘ontheffingen’ geworden.

In de toelichting en de bijlagen van het bestemmingsplan zijn het akoestisch onderzoek en de geluidsparagraaf aangevuld/uitgebreid.

Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die zich kon vinden in het ontwerpbestemmingsplan, maar zich niet kan vinden in de bij de vaststelling door de raad aangebrachte wijziging(en) ten opzichte van het ontwerp kan van 21 april 2009 tot en met 2 juni 2009 beroep instellen tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep.

Het raadsbesluit is voorbereid met toepassing van de openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Daarom kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij in het kader van deze procedure geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde Afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Indien een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroep en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven