stcrt-2009-5455-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuw Volendam’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 maart 2009 het bestemmingsplan ‘Nieuw Volendam’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van gronden met bouw- en gebruiksvoorschriften voor gebouwen in de bestaande woonbebouwing binnen het plangebied. Het bestemmingsplan legt de huidige ruimtelijke situatie vast en daarbij is uitgegaan van het bestaande beleid. Het plan voorziet niet in nieuwe, grootschalige ontwikkelingen (zoals bijvoorbeeld woningbouw).

Het plangebied bestaat uit een groot deel van de bestaande nieuwbouwwijken van Volendam.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals ter visie heeft gelegen, is gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen houden deels verband met de ingebrachte zienswijzen en deels is sprake van een aantal ambtshalve wijzigingen.

De aangebrachte wijzigingen zijn verwerkt op de bij het plan behorende plankaarten, in de voorschriften en in de plantoelichting. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Nota van zienswijzen & Ambtshalve wijzigingen’, die onderdeel uitmaakt van de plantoelichting.

Het raadsbesluit, het (gewijzigde) vastgestelde bestemmingsplan en de ‘Nota van zienswijzen & Ambtshalve wijzigingen’ liggen met ingang van maandag 20 april 2009 tot en met maandag 1 juni 2009 (d.w.z. gedurende 6 weken) ter inzage op de onderstaande locaties:

  • het Stadskantoor, W. van der Knoopdreef 1 te Volendam;

  • het kantoor van de sector Grondgebied, Mgr. C. Veermanlaan 1f te Volendam.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken kan ook digitaal worden ingezien op de website van de gemeente Edam-Volendam (www.edam-volendam.nl)

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging bij Gedeputeerde Staten van Noord-Holland schriftelijk of mondeling bedenkingen worden ingebracht.

Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Postbus 3007, 2001 DA HAARLEM.

Diegene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondeling bedenkingen in te brengen, kan tijdens werkdagen telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 023-5143321 of 023-5144681.

Van de mogelijkheid om bedenkingen in te dienen kunnen gebruik maken:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te maken;

  • een ieder, voor zover deze bedenkingen betrekking hebben op de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Volendam, 17 april 2009

Naar boven