stcrt-2009-5403-001.png Ontwerpbestemmingsplan Warande Fase 1

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat de gemeenteraad van plan is het bestemmingsplan Warande fase 1 vast te stellen. Het plangebied van fase 1 ligt ten zuiden van de Larserdreef en het Havendiep en wordt in het zuidwesten en zuidoosten begrensd door het foerageergebied van de kiekendieven.

Fase 1 behelst de bouw van circa 4000 woningen. Tevens zijn de bestaande functies nabij de Larserdreef, zoals Palazzo, de Justitiële Jeugdinrichting, de Biomassacentrale en de Penitentiaire Inrichting Lelystad opgenomen.

Voor de onderbouwing van het bestemmingsplan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. In het MER zijn de gevolgen voor het milieu zichtbaar gemaakt en kan het milieubelang volwaardig worden meegewogen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 14 april 2009 tot en met 25 mei 2009 in het Infocentrum in de hal van het Stadhuis ter inzage. Het Infocentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.lelystad.nl.

Een ieder kan binnen genoemde termijn van zes weken schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat gedurende deze termijn de mogelijkheid mondelinge zienswijzen te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling ruimtelijke plannen, telefoonnummer 0320-278388.

Naar boven