Lansingerland

Vastgesteld bestemmingsplan: ‘eerste partiële herziening Groenzone Berkel-Pijnacke’

De gemeenteraad van Lansingerland heeft in zijn vergadering van 26 maart 2009 de partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Groenzone’ (Meerweg 51) vastgesteld.

De herziening heeft betrekking op de herinrichting van het perceel Meerweg 51. Het ligt in de bedoeling het bestaande glastuinbouwbedrijf te beëindigen en te komen tot een functionele en ruimtelijke herinrichting waarbij de agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt, de bestaande agrarische bedrijfswoning wordt omgezet in een ‘burgerwoning’ en twee nieuwe woningen worden gebouwd in het kader van de provinciale ‘ruimte voor ruimte’ regeling.

Door de hierboven beschreven ontwikkeling wordt het mogelijk de geprojecteerde watergang (Berkelse Vaart) met bijbehorende voorzieningen (de keurstrook) te verleggen waardoor deze meer parallel aan de Meerweg komt te lopen. In verband hiermee worden ook de percelen gelegen tussen de watergang en de Meerweg meegenomen. Voor deze percelen wordt de situering van de (mede)bestemming ‘Waterstaatsdoeleinden en waterkering’ gewijzigd. De herziening heeft zowel betrekking op een onderdeel van de kaart als op onderdelen van de voorschriften.

U kunt de desbetreffende stukken van 9 april 2009 t/m 20 mei 2009 inzien bij de afdeling Vergunningverlening en Handhaving van het gemeentehuis Lansingerland aan de Raadhuislaan 1, te Berkel en Rodenrijs. De stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website van de gemeente Lansingerland/wonen en omgeving/bestemmingsplannen.

Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke of mondelingebedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (postbus 90602, 2509 LP Den Haag), wanneer u:

  • tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebt ingediend

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Nikerk via het algemene nummer, 010-4008000.

Naar boven