stcrt-2009-5069-001.png Bestemmingsplan ‘Poort van Geleen’

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Poort van Geleen’ op 12 februari 2009 heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen in het zuidwestelijke deel van Sittard-Geleen en omvat de voormalige LCB-gebouwen en directe omgeving. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Burgemeester Lemmensstraat aan de westzijde en de Meidoornstraat aan de oostzijde. In het noorden wordt het plangebied begrensd door een denkbeeldige lijn in het verlengde van de Tulpenlaan. De zuidzijde van het plangebied ligt net boven de zogenaamde ovonde waar de Burgemeester Lemmensstraat, Kampstraat, Seringenlaan en Meidoornstraat samenkomen.

Het bestemmingsplan geeft ten behoeve van de ‘life sciences’ en ‘high chem’ het planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van drie bedrijfsgebouwen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 9 april tot en met 20 mei 2009 voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen. De openingstijden van de balie zijn:

  • maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur, woensdag van 9.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Binnen de termijn van terinzagelegging (dus tot en met 20 mei 2009) kunnen degenen die tijdig hun zienswijze hebben kenbaar gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, bij Gedeputeerde Staten van Limburg (postbus 5700, 6202 MA Maastricht) bij voorkeur schriftelijk, dan wel mondeling bedenkingen inbrengen.

Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website van Sittard-Geleen:

www.sittard-geleen.nl, Actueel/Nieuws, Bekendmakingen/vergunningen, Bestemmingsplannen wijzigingen/ontheffingen, bestemmingsplan Poort van Geleen.

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven