stcrt-2009-4880-001.png Bestemmingsplan Ees

Artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud)

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Drenthe bij besluit van 17 maart 2009, kenmerk 6.1/2008011495, het besluit van de raad van de gemeente Borger-Odoorn van 4 september 2008, tot vaststelling van het bestemmingsplan Ees, hebben goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 9 april 2009 gedurende 6 werkweken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Borger-Odoorn, Hoofdstraat 50 in Exloo, balie Bouwen & Milieu. Op verzoek kunnen de stukken gedurende een aaneengesloten periode van 3 uren buiten kantooruren worden ingezien (rechtstreeks tel.nummer 0591-535228).

Gedurende deze termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan slechts worden ingesteld door degenen die tijdig hun bedenkingen bij gedeputeerde staten hebben ingediend en de belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zich overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Degenen, die beroep instellen kunnen eveneens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen, teneinde de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op te schorten.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten – en daarmee het bestemmingsplan – treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking en wordt dan onherroepelijk indien niet binnen de gestelde termijn beroep wordt ingesteld.

Indien binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak als voornoemd is ingediend, treden het besluit en het bestemmingsplan niet in werking voordat daarop is beslist. Bij toewijzing van het verzoek geeft de Voorzitter aan op welke onderdelen van het plan de voorlopige voorziening betrekking heeft.

Exloo, 7 april 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven