stcrt-2009-4458-001.png Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht ‘Food Center Amsterdam’

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Westerpark, gemeente Amsterdam maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de stadsdeelraad van het stadsdeel Amsterdam Westerpark op 31 maart 2009 heeft besloten op grond van artikel 5 Wvg gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

De betreffende gronden zijn gelegen in de locatie ‘Food Center Amsterdam’, tussen de Haarlemmerweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam. De locatie is aangeduid als toekomstig gebied bestemd voor geïntensiveerde woon- en bedrijfsdoeleinden, gemengde voorzieningen met verkeers- en alle overige bijbehorende voorzieningen.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer TK-30250454-01 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 2 februari 2009.

Om te voldoen aan artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 2 april 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage op het stadsdeelkantoor van stadsdeel Amsterdam Westerpark aan de Haarlemmerweg 8–10 te 1014 BE Amsterdam.

Openingstijden van het stadsdeelkantoor: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Op donderdag is het stadsdeelkantoor geopend van 08.30 uur tot 19.00 uur.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze gronden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Het stadsdeelraadsbesluit treedt in werking op de dag na de datum van publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren. Het stadsdeelraadsbesluit is bekendgemaakt in de Staatscourant van 1 april 2009. Het gemeentelijk voorkeursrecht is daarmee inwerking getreden met ingang van 2 april 2009. Met het stadsdeelraadsbesluit is de aanwijzing, waartoe het Dagelijks Bestuur op grond van artikel 6 Wvg op 20 januari 2009 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

Nadat het stadsdeelraadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het voorstel begrepen gronden, wanneer zij hun percelen, dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Amsterdam te koop aanbieden.

Bezwaar

Het stadsdeelraadsbesluit wordt aangemerkt als een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), zodat tegen dit besluit tot aanwijzing van gemelde gronden tot gebied waarop de Wvg van toepassing is, ingevolge de Awb bezwaar open staat.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant, ofwel met ingang van 2 april 2009 tot en met 13 mei 2009, een bezwaarschrift indienen bij de stadsdeelraad van het stadsdeel Amsterdam Westerpark, postbus 141 te 1000 AC Amsterdam.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift indient kan, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam, Parnassusweg 200 te 1080 BN Amsterdam.

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Westerpark als bedoeld in artikel 6 Wvg, behoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van het Dagelijks Bestuur wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het stadsdeelraadsbesluit.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. de Wit, onder telefoonnummer 020-581 0311.

Amsterdam, 1 april 2009

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Westerpark.

Naar boven