stcrt-2009-4456-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Holwierde – Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid (1e f ase)’

De burgemeester en wethouders van Delfzijl maken bekend dat met ingang van 2 april 2009 t/m 13 mei 2009 het ontwerpbestemmingsplan ‘Holwierde - Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid (1e fase)’ opnieuw ter inzage wordt gelegd in het gemeentehuis (te bevragen bij de Centrale Balie), alsmede in de Openbare Bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente (www.delfzijl.nl).

Dit is nodig omdat het vorige bestemmingsplan voor deze locatie niet de goedkeuringsprocedure heeft doorlopen. In plaats daarvan is Gedeputeerde Staten destijds om een bevoegd-heidsverklaring gevraagd. Deze verklaring is verleend voor alleen de eerste fase waarin 27 woningen zijn voorzien. Met deze verklaring was het mogelijk om via zelfstandige projectprocedures (ex artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening) bouwvergunningen te verlenen.

Inmiddels is op deze wijze voor achttien twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning een bouwvergunning afgegeven.

Sinds 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening van kracht. Onder deze Wet is het niet meer mogelijk om zelfstandige projectprocedures te doorlopen. Om nu te voorkomen dat voor de 8 resterende kavels aparte bestemmingsplannen moeten worden opgesteld en om er voor te zorgen dat een goed toetsingskader blijft bestaan voor de eerste fase van het plan, is het noodzakelijk het ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage te leggen en vervolgens vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Holwierde – Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid’ bevat alleen de (goedgekeurde) eerste fase van het plan. De gronden van de zes woon/werk locaties en de negen vrijstaande woningen worden meegenomen in het te actualiseren bestemmingsplan voor de gehele kern Holwierde-Nansum.

Gedurende de termijn van ter inzage ligging kunnen door een ieder zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad (Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl) van de gemeente Delfzijl naar voren worden gebracht.

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen door het te mailen naar inspraakruimtelijke-plannen@delfzijl.nl. Voor mondelinge zienswijzen dient u een afspraak te maken met de afdeling VROM, tel. 0596-639949.

Delfzijl, 1 april 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl,

E.A. Groot,

burgemeester.

K.J. Havinga,

secretaris.

Naar boven